Aamupalaksi oli itse tehtyä tuoretta olut-myslileipää, sitruunalla ja mustapippurilla maustettua avokadoa sekä kylmäsavulohta ja tuorejuustoa.

Samalla sai katsella ja kuunnella kakluunia..

..ja lukea hesaria.

 

Olut-myslileivän ohje:

1 pss kuivahiivaa
1 tlk keskiolutta
vettä tai muuta nestettä niin, että nestettä on yhteensä puoli litraa
2 tl suolaa
4 rkl öljyä
3 dl mysliä
2 dl kaurahiutaleita
2-5 dl erilaisia jauhoja

Sekokoita hiiva tilkkaan lämmintä nestettä ja vatkaa joukkoon muutama ruokalusikallinen jauhoja. Anna tekeytyä peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Lisää loput ainekset ja vaivaa löysäksi taikinaksi. Anna kohota puolisen tuntia. Muotoile taikinasta sämpylöitä jauhojen avulla. Anna kohota hetki. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa kunnes pintaan tulee kaunis väri. Paistamisen aikana voit heittää uunin pohjalle muutaman tilkan vettä rapean kuoren aikaansaamiseksi. Leivän voi toki viimeisen kohottamisen jälkeen myös voidella ja koristella siemenillä.