Olen todistettavasti edelleenkin kykenevä valmistamaan bloggaamisen arvoista ruokaa muistakin aineksista kuin vain kanttarelleista. Toipilaana ollessa minulla on ollut kerrankin aikaa syventyä oikein kunnolla lifestyle-kanavien ruokaohjelmatarjontaan. Ja niinhän se on että Jamie vie edelleen voiton kaiken maailman amerikkalaisnaisista, joiden kunkin nimikko-ohjelmassa on se jokin "oma juttu". Toisaalta Jamienkin cheers mate-meininki on kieltämättä myös aika huvittavaa katseltavaa. Mutta ruokainspiraatiota ohjelma kyllä tarjoaa. Tämäntapaista salaattia Jamie valmisti duunarimeitseilleen vaihtoehdoksi iänikuiselle voileipälounaalle.

Oliivi-tomaatti-basilikasalaatti

purkillinen kivellisiä vihreitä oliiveja (kivettömät ovat mestarikokin mielestä huijausta, tottelin tällä kertaa)
pieni rasiallinen kirsikkatomaatteja
ruukku basilikaa
lusikankärjellinen sambal oelek-chilitahnaa
loraus balsamicoa
loraus etikkaa
loraus oliiviöljyä
mustapippuria
tarvittaessa ripaus sokeria

Riko tomaatit käsin suuressa kulhossa. Varo ympäriinsä pirskahtelevaa mehua. Poista oliiveista kivet painamalla ne ulos kokkiveitsen lappeella. Lisää puhdistetut oliivit kulhoon. Riivi sekaan basilika rikkoen lehtien rakennetta, jotta maku tulee paremmin esiin. Lisää joukkoon mausteet ja anna tekeytyä huoneenlämmössä puolisen tuntia. Kääntele välillä.

Kuvasta ei tullut kummoista, kun syyskuun pimennyt ilta yllätti kuvaajan.