Olen ryhtynyt laittamaan tavallista, yksinkertaista ruokaa. Tavallisesti reseptejä suunnitellessa mukaan on pakko sotkea jotain erikoisia viritelmiä, eikä tavallista arkiruokaa aina tule laitettua. Lisäksi monia peruspöperöitä olen saanut maistaa lähinnä peruskoulun ruokalassa, jossa reseptien mahdollisuuksista ei ehkä ole saatu kaikkea irti.

Inspiraatiota perusruokiin olen hakenut haalimistani kasarikeittokirjoista. Tämänkin pohjaresepti löytyi sellaisesta.

Tomaattikastikkeessa haudutetut muikut

200 g perattuja muikkuja
tuoretta tai pakastettua tilliä
purkillinen tomaattimurskaa
1 dl ruokakermaa
pieni purjo
porkkana
2 valkosipulinkynttä
4 rkl etikkaa
oliiviöljyä
suolaa, pippuria, sokeria
(chilipippuria)

Kuullota valkosipulisilppua hetki oliiviöljyssä. Lisää sitten pienitty purjo ja ohuiksi viipaleiksi leikattu porkkana. Kaada sekaan tomaattimurska ja mausta (jätä tilli vielä varastoon). Anna kastikkeen keittyä kokoon iloisesti poristen noin kymmenen minuutin ajan. Lisää lopuksi kerma.

Kaada uunivuoan pohjalle kerros oliiviöljyä. Lado päälle muikut ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Asettele muikkujen peitoksi runsaasti tilliä. Peitä kastikkeella ja paista 220-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Koristele tuoreilla yrteillä.