Keittelin tällaisen vähän runsaamman satsin punajuurikeittoa. Olen innostunut kokeilemaan vähän erilaisia sosekeittoja ja tämä vaikutti kokeilun arvoiselta. Soppa onnistui hyvin sekä määrällisesti että maullisesti ja siitä tuli odotetusti todella kauniin väristä.

Punajuuri-vuohenjuustososekeitto

1 kg punajuuria
700 g perunoita
sipuli
2 kasvisliemikuutiota
3/4 purkillista yrtti-vuohenjuustotuorejuustoa (Creme Bonjour)
mustapippuria

Kuori ja paloittele juurekset ja keitä ne kypsiksi kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä. Pidä nesteen määrä minimissä, riittää kun kasvikset juuri peittyvät veteen. Soseuta sitten keitto ja lisää tuorejuusto. Makua voi vielä säätää sopivaksi vaikka hunajan ja timjamin avulla.