Miten haluat munasi?
- Kovaksi keitettynä ja viipaloituna voileivän välissä suolakurkun ja ylikypsän kinkun kera.

Kuinka nautit kahvisi/teesi?
- Kahvin maidon kanssa, teen teenä. Teen suhteen olen nirso: jos saisin valita joisin vain tavallista mustaa ja sitruunateetä. Huolin myös paketin Liptonin marokkolaista teetä kaappiini. Sosiaalisissa tilanteissa laajennan makuani myös hedelmillä maustettuihin vaihtoehtoihin, vanilijaan en ikinä! Kahvia juon joka päivä, ja jos se jostain syystä jää väliin olen mielialaltani jotain tyytymättömän ja kärttyisen väliltä päivän yleisestä tasosta riippuen.

Suosikkiaamiaisruokasi?
- Aika sama mitä herkkuja on tarjolla kun en kuitenkaan niistä nauti. Minulla ei vain ole nälkä aamulla. Jos on pakko syön jotain mahdollisimman neutraalia, kuten kaurapuuroa tai leipää ja edam-juustoa.

Maapähkinävoi?
- Ei. Hollantilaisilla on pakkomielle maapähkinäkastikkeesta jolla pilataan usein esim. ravintola-annokset.

Millaisen kastikkeen haluat salaatillesi?
- Punaviinietikka.

Colaa vai Pepsiä?
- COCA-COLAA! (nytkin jääkapissa, tölkki, hih.)

Laiskottaa todella, minkä pizzan tilaat?
- Jos kuitenkin jaksan raahautua ravintolaan tilaan pizzan savustetulla (tuoreella, parmankinkun tyyppisellä) kinkulla, artisokansydämillä ja tulisella tomaattikastikkeella. Voisin ottaa pizzalle myös paistettua sipulia ja marinoituja lihasuikaleita persikkaa ja ehkä jopa myös mozzarellaa. Myös kasvipizza käy kunhan siinä vaan on kunnon juustot, kirsikkatomaatteja eikä paprikaa tai ananasta tai munakisoa. Mieluiten ehkä ainakin punasipulirenkaita ja mustia oliiveja. Niin tai perusmexicana missä on maustettua kanaa, jalopenoja ja texmex-tyylistä kastiketta. Vaihtoehtoisesti myös pekoni-persikka-mozzarellayhdistelmä. Saa olla myös vähän pinaattia seassa. Ja reilusti valkosipulia samoin kuin oikeastaan kaikissa muissakin mainitsemissani pizzoissa.

Tuntuisi vähän kokkailulta, mitä teet?
- Jos vain vähän tuntuu väännän varmaan jotain kasvisruokaa. Se ei nimittäin ole kaikkein yksinkertaisinta mutta kuitenkin kohtuuvaivalla saa hyvää, huokeahintaista ruokaa. Ja sitä on hauska ideoida, jos nimittäin tuntuu kokkailulta ei halua tehdä mitään tylsää. Jos tuntuu vähän enemmän selailen ensin ruokablogeja ja pirkkaa ja albert heijnin sivuja ja ehkä jamie oliverinkin. Tähän voi kulua aika paljon aikaa. Sitten etsin sosiaalista kontaktia ja hankin ruokaideoistani second opinionin. Tällä hetkellä hillitsemätön kokkailu voisi tuottaa uunissa hitaasti kypsennetyn, sitruunaisen ja yrttisen kokonaisen kanan kasvisten kera. Osaan kuitenkin nyt hillitä itseni.

Saatko jostain ruuasta hyviä muistoja?
- Grillatusta kanasta, pizzasta, hesburgerin pöperöistä, frityyriruoasta, eräästä kalkkunasalaatista ja pinaatti-fetapaistoksesta, lihapullista, ja joo, siis ruisleivästä todellakin varsinkin nyt. Macciavellin sapuskoihin liittyy myös mukavia möllötysmuistoja varsinkin kasvistortillojen ja kermaviilikastikkeen tapauksessa. Ruisrockin chicken vindaloo nyt tietenkin.

Saatko jostain ruuasta huonoja muistoja?
- Huonosta ja epätyydyttävästä krapularuoasta, kuten keitto. Aamupaloista jotka joudun pakkoahmimaan aamuseitsemältä peruskouluaikana. Kerran nauttimastani tölkkimandariini-euroshopperkalapuikkopannusta.

Muistuttaako joku ruoka sinua jostakusta?
- No aika paljon keskityn omiin tuntemuksiini kun syön.

Onko olemassa ruokaa, josta kieltäytyisit?
- Hyönteiset ym.

Mikä oli lapsena lempiruokasi?
- jälkiuunileipä, lauantaimakkara, hernekeitto.

Oliko sinulla lapsena ruokaa jota vihasit, mutta nyt rakastat?
- sipuli, valkosipuli, vihreät pavut, oliivi, chili.

Oliko sinulla lapsena ruokaa jota rakastit, mutta nyt vihaat?
- Nooh, en varmaan erityisesti enää ilahtuisi jääkaappikylmästä lauantaimakkarasta turauksella ketsuppia. Varmaan en enää tykkää jostain hedelmäkarkeistakaan.

Lempihedelmäsi ja - vihanneksesi?
- Syön eniten omenoita, mutta mieluiten söisin ehkä aina kiivejä tai mandariineja (kalliita, hankalaa kuljettaa yliopistolla ja töissä). Persikat ja viinirypäleet on kans hyviä. Vihanneksista tykkään tosi paljon tuoreista porkkanoista. Ruoanlaitossa olen viime aikoina suosinut kesäkurpitsaa.

Lempiroskaruokasi?
- Pitkä friteerattu kananugetti (kipkorn). Dippaukseen majoneesia ja ketsuppia. Vaihtoehtoisesti hesen tuplajuustopekoni, vaikkakin yleensä joutuu tyytymään tavalliseen pekoniin jossa ei kyllä sinänsä ole mitään vikaa. Jos on kuponkeja niin kaksi tavallista juustohampurilaista. Myös (kana)rullakebab jogurtti-ja tomaattikastikeella tuoreiden vihannesten kanssa on kiva. Sitten myös aurinkoisella säällä kioskista ostetut ranskalaiset majoneesilla ja ketsupilla. Ristoranten mozzarella ja tonno on kans hyviä. Wok2go-konseptiravintolasta haettu kasvisnuudeliwokki on hauskaa ruokaa koska sen saa sellaisessa amerikkalaistyyppisessä valkoisessa pahvipakkauksessa mukaan. Myös erilaiset toastit, varsinkin pekoniset sellaiset. Ja näiden kaikkien kanssa on saatava sitä kokista.

Lempivälipalasi?
- Voileipä tai omena. Voileivällä kaikkea mahdollista jääkaapin sisällön sanelemana. Juuri nyt suosikkina ruisnäkkäri jolla majoneesia ja mietoa juustoa (voi tätä ruisleivän puutetta).

Onko sinulla jotain outoja ruokatapoja?
- Olen aika vapaamielinen ruokatapojen suhteen. En siis mielelläni tuomitse itseäni tai muita.

Olet dieetillä. Millä ruualla täytät itsesi?
- Kaurapuuro tai nuudelit ja paistetut pussivihannekset. Varsinkin erilaiset kasvissosekeitot.

Lopetit dieettisi, mitä saisi olla?
- Salmiakkia ja kokista. En kyllä tarkemmin ajatellen ole koskaan ollut dieetillä jolta nämä molemmat karsisin.

Miten tulisena tilaat intialaisen/thaikkusi?
- perus.

Saako olla jotain juotavaa?
- Kokista.

Punaista vai valkoista?
- Punaista.

Lempijälkiruokasi?
- En oikein tykkää jälkiruoista, syön sitten vaikka enemmän itse pääruokaa kun se on kuitenkin parempaa. Olen huonolla menestyksellä yrittänyt kohottaa voileipiä ja pizzaslaisseja jälkiruoan asemaan. Makeista tykkään sitten ehkä eniten persikka- tai marjarahkasta. En mistään tortuista ja pullista siis. Enkä jäätelöstä jälkiruokana. Täällä syödään aika paljon vanukasta ja se on ihan jees. Yleensä otan ruoan jälkeen teetä tai lasin viiniä plus pahoja keksejä sosiaalisen paineen vuoksi. Paineella tarkoitan sitä etten jätä keksejä syömättä jos niitä on pöydässä avatussa paketissa.

Täydellinen yömyssy?
- En voi juoda mitään ennen kun menen nukkumaan, tulee yöllä pissahätä.