Mieleni rupesi tekemään currya, ja siihen oli sitten saatava jokin intialaistyylinen leipä kaveriksi. Keittokirjani eivät oikein osanneet auttaa minua tässä asiassa, ja nettiyhteyden puuttuessa ei auttanut muu kuin yrittää soveltaa joku oma reseptiviritys. Leivästä kehkeytyi ihan rapsakka kokonaisuus. Se maistui ihan tarpeeksi intialaiselta, vaikka onkin varmaan sekä valmistustapansa että aineosaluettelonsa puolesta melkoisen kaukana esikuvistaan.

Intialaistyylisen leivän ohje

25 g hiivaa
2 dl vettä
1 dl vehnäjauhoja
3-4 dl sämpyläjauhoja
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl kaardemummaa
1 tl kuminansiemeniä
 

Sekoita hiiva ja vehnäjauhot kädenlämoöiseen veteen ja anna tekeytyä leivinliinan alla puolisen tuntia. Sekoita joukkoon loput ainekset. Itse en viitsinyt vaivata taikinaa tässä vaiheessa, enkä kohotellakaan sen puoleen, mutta ei kummastakaan toimenpiteestä ainakaan haitaksi voi olla. Kauli sitten taikinasta ohuita, paistinpannun kokoisia pyörylöitä. Paista leipiä mahdollisimman kuumalla pannulla oliiviöljytilkassa noin minuutti kummaltakin puolelta.