Olen kokeillut balsamicossa karamellisoituja punasipuleita monessa eri muodossa, tässä yksi versio. Pienestä piirakasta tuli oikein mukavan näköinen.

täyte:

2 isoa punasipulia
muutama viipale vuohenjuustoa
4 rkl balsamicoa
2 rkl sokeria
ripaus suolaa ja cayennepippuria

taikina:

2 dl hiivaleipäjauhoja
kananmuna
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Pilko sipulit ja kypsennä niitä muiden aineiden kanssa kattilassa miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Valmista sillä aikaa taikina. Kaada jauhot pöydälle, tee keskelle kuoppa ja riko siihen kananmuna. Sekoita sormin jauhoihin. Lisää sitten öljy ja suola. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja aseta voidellun piirakkapohjan (halk. 20 cm) päälle. Täytä piiras ja silottele reunat. Paista 200-asteisessa uunissa noin vartin verran.

edit.

Piirakka pääsi myös uusintakierrokselle ja siten myös kuvattavaksi: