Paprikoiden täytäminen jauhelihalla tuntui tylsältä idealta varsinkin kun lopputulos on välillä vähän tuhankin rasvainen. Kaivoin sitten kaapin perukoilta ohraryynejä täytteen rungoksi, ja ihan hyvin ne tuntuivat paprikoissa toimivan.

Ainekset

2 paprikaa, puolitettuina ja puhdistettuina
1 ½ dl ohraryynejä, suolatussa vedessä keitettyinä
½ sipuli
valkosipulinkynsi
1 tkl tomaattipyrettä
tilkka vettä
suolaa
pippuria
sambal oelekia
½ tl kuminansiemeniä
raastetua parmesania
cashewpähkinöitä

Käristä sipuleja hetki oliiviöljyssä ja lisää pannulle sitten muut ainekset. Anna hautua hetki. Nostele täyte paprikoihin. Aseta paprikat öljyttyyn uunivuokaan. Viimeistele ne vielä parmesaniraasteella ja cashewpähkinän puolikkailla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.