Päivän askartelutehtävänä tein kerran täytettyjä tomaatteja. Tarjosin niitä paistetun pähkinäriisin ja keitetyn parsakaalin kera.

Täytetyt tomaatit

  • 6 kpl keskiskokoisia tai isoja kiinteitä tomaatteja
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl keitettyä parsakaalia
  • 1 dl pinaattia (pakaste, valutettuna)
  • ½ prk tomaatipyrettä
  • 100 g sinihomejuustoa
  • runsaasti mustapippuria
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa
  • kuivattua tai tuoretta persiljaa
  • juustoraastetta

Leikkasin ensin tomaatit kahtia niin, että yläosasta tuli pieni kansi ja alaosasta isompi täytettä varten. Koversin sitten tomaattien sisustat tyhjiksi. Tämä onnistui helposti kun käyttämäni tomaatit eivät olleet aivan kypsiä. Laitoin tomaatit sitten oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja laitoin uunin lämpenemään 200 asteeseen.

Valmistin sitten täytteen paistamalla aineet pannulla pehmeiksi. Lusikoin täytteen tomaattien sisään, ripottelin päälle juustoraastetta ja asettelin kannet paikoilleen. Paistelin tomaatteja uunissa parisenkymmentä minuuttia.