Oioioi, nyt onnistuin keittämään aivan mahtavan makuisen lammaspadan. Lampaan roolissa toimivat halvalla ostamani soppaluut, ruoan salaisuutena haudutus ja runsas valkosipulin käyttö. Eikä padalle tullut hintaa kuin viitisen euroa, joten tässä taas näemme ettei opiskelijan tarvitse syödä pelkkää kärsimysruokaa.

Kuvaa ei valitettavasti ole, tuli pimeää.

Kas näin:

350 g lampaan soppaluita, pakastettuja
5-6 pientä porkkanaa
8 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
keskikokoinen palsternakka
1 dl punaisia linssejä
2 tlk tomaattimurskaa
n. 1 ½ dl punaviiniä
laakerinlehti
1 ½ lihaliemikuutiota
3 tl kuivattua rosmariinia
1 tl sokeria
reilusti mustapippuria 

Lammas kannattaa sulattaa ajoissa, joskin itse hoidin asian mikroaaltouunin sulatustoiminnolla. Ruskista luut rasvassa ja nosta ne suureen, kannelliseen rautapataan. Kuulota suurehkoiksi suupaloiksi lohkomiasi vihanneksia hetki lampaasta irronneessa rasvassa. Lisää mausteet, viini ja tomaattimurska. Kun liehaliemikuutio on liuennut seokseen on aika kaataa se pataan lihojen päälle.

Hauduta kannen alla 175-asteisessa uunissa ainakin kaksi tuntia. Lisää linssit 45 minuuttia ennen h-hetkeä. Itse lisäsin linssit turhan ajoissa, kun kypsennysaikaa oli jäljellä tunti. Tuloksena oli linssimuusi, joka kylläkin sakeutti lientä mukavasti. Jos liemi tuntuu liian juoksevalta voi sinne varmaankin lisätä pienen purkillisen tomaatipyrettä.

Tarjoile muhennos syviltä lautasilta. Ruokailijat voivat itse irrottaa lihat luista. Rustiikkia, rustiikkia!