Tämä kokonaisuus oli niin alusta asti itse tehty että ihan ylpistytti. Sämpylät itse, välissä ollut coleslaw itse, pihvit itse ja vielä punajuuret ja porkkanat omalta kasvimaalta! Huh. En kuitenkaan myönnä ekoruokailevani itsetarkoituksellisesti.

Pihveihin tuli:

400 g jauhelihaa
4 punajuurta
pieni purkillinen kapriksia
kananmuna
2 rkl korppujauhoja
pippuria, suolaa

Keitä punajuuret pehmeiksi. Murskaa ne survimella. Lisää punajuuriseokseen kananmuna ja korppujauho ja anna turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha ja mausteet, murskaa kaprikset kevyesti veitsellä ennen pihvitaikinaan yhdistämistä. Jos et luota omiin suolaamistaitoihisi kuten allekirjoittanut kypsennä pieni koepala pihvimassaa ensin mikrossa. Todettuasi suolaisuuden ja muutkin mausteet sopiviksi muotoile seos pihveiksi. Jätä pihvit keskeltä hieman ohuemmiksi kuin reunoilta, jotta saisit lopputuotteeksi mahdollisimman tasaisen pihvin. Paita pannulla ruskeiksi suhteellisen nopeasti.

Punajuuren lisäämisessä taikinaan oli ehdottomasti se hyvä puoli, että pihvien kuivumisesta ei juuri ollut vaaraa. Muutaman kerran olen onnistunut pilaamaan tavalliset lihapullat hauduttelemalla niitä liian pitkään liian matalalla lämmöllä. 

Hampurilaisten väliin tuli lisäksi kaali-porkkanasalaattia, jota läheisesti muistuttavan ohjeen olen postannut blogissani jo aiemmin coleslaw-salaatin nimellä. Tämän salaatin kaali, ja porkkanasuikaleet maustoin jogurtilla, majoneesilla, piparjuurella, etikalla, cayennepippurilla ja sinapilla.

Hampurilaisen väliin tuli lisäksi keitettyä kananmunaa, punajuuren naateista erotettuja lehtiä, sinappia sekä kunnon keko parmesaania.